torsdag 20 oktober 2011

muskel och nerv

Kliniktjänstgöringen gör mig gott. Jag känner mig mer motiverad än på länge att göra allt jag kan för att förstå så mycket det bara går. Ljuset i slutet av denna mörka äckliga tentatunnel är ju nästa år då jag ska upp på kliniken, och då måste jag kunna allt det där som jag lärt mig. Som jag ändå inte kan än.
Jag känner mig osmart men sjukt nyfiken. Jag vill framför allt lära mig mer och det är första gången NÅGONSIN som jag frågar en klasskompis om vi ska stanna kvar i skolan och träna teknik någon gång. För jag avskyr skolan. Inte det jag lär mig, det älskar jag. Men miljön. Jag bara vill inte dit. Det är en kamp vardenda gång.
Men nu, efter tre dagars tjänstgöring (och några till nästa vecka YEAH) känns det som att jag på riktigt fattar varför jag gör det jag gör och kan acceptera de ändlösa kurserna i biokemi, invärtesmedicin, infektionsmedicin, mikrobiologi osv bara för att nämna typ en bråkdel. Idag var jag med på ett nybesök och det gick undan, HerreGGUU, hur ska jag klara av detta? Att själv se till att få med alla delar, undvika alla differentialdiagnoser, och sedan också hjälpa folk?!?
Jag är taggad och framförallt känner jag mig utmanad, något som brukar vara fullkomligt nödvändigt för att jag ska ta tag i saker.



Jaha mer då. HAHA. Jag har gått i fällan och ställt upp som vik på gympan. Visserligen bara 5 gånger och för finaste tjejerna (förutom mina då) men fail. Men ofail ändå. Det kommer bli grymt. :) Jag ska whip some ass.

DAGENS NERV: N. Musculocutaneus (C5-C6) Inn: m. choracobrachialis, barcialis och biceps brachii.
(Får se hur länge min nya inspiration håller i sig.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar